გამომცხვარი ქათამი ბოსტნეულით

03 დეკ 2020 |

ინგრედიენტები

მომზადება

გაახურეთ გაზქურა180 გრადუსზე გრადუსზე


თასში აურიეთ რბილი კარაქი, დაჭრილი ჯინჯერი, დაჭრილი ნიორი და დაამატეთ ცოტა მარილი და პილპილი.


წაუსვით კარაქის მასა ქათამს ზემოდან და შიგნიდან.


ალუმინის ჯამში ფორმაში ჯერ ჩადეთ ბადე და შემდეგ მოათავსეთ ქათამი. დადეთ ნიორი, ხახვი, ჯინჯერი, ლიმონი - ნაწილი ბადეს ქვემოდან, ნაწილი კი ზემოდა და დაასხით 1/2 ჭიქა წყალი .


ქათამი შედგით გაზქურაში დაახლოებით 1-30 - 2 საათი 180 გრადუს ტემპერატურაზე. როდესაც ქათმის კანი მათლიანად გახდება ოქროსფერი, შეამოწმეთ რომ გულში ბოლომდე იყოს გამომცხვარი. თუ მეტად გინდათ რომ მისცეთ ფერი ქათამს, ბოლო რამდენიმე წუთი მობრაწვის რეჟიმზე გადაიყვანეთ ღუმელი, ოღონდ იყავით ყურადღებით, რომ არ დაიწვას!


გამოიღეთ ქათამი და გადაიტანეთ სერვირების თეფშზე, გამოსაცხობი ფორმა კი დაამატეთ ქათმის ბულიონი, ააფხიკეთ ძირში მიკრული ცხიმი და არომატები. გადაიტანეთ ეს სოუსი პატარა ქვაბში და წამოადუღეთ.


მიიტანეთ სუფრასთან თბილი სოუსი და ქათამი და ისიამოვნეთ!




© FOOD4.GE ყველა უფლება დაცულია.