ქლიავის ნამცხვარი

14 სექ 2019 |

რა ჯობია შემოდგომაზე ქლიავის ნამცხვარს ჭიქა ჩაისთან ერთად?! მით უფრო მაშინ, როდესაც საღამოს სასიამოვნო სიგრილეა და პლედმოხვეული ელოდები ფოთოლცვენას.

ეს ნამცხვარი უცებ მზადდება, ერთი საათი და ის თქვენს გულს აუცილებლად მოიგებს.

ქლიავის ოდნავი სიმჟავე ნამცხვარს საოცარ პიკანტურ გემოს აძლევს.

და მათ, ვისაც გგონიათ რომ ნამცხვრის ცხობა ,,არ შეგიძლიათ", გაიხსენეთ ბავშვობა,

როგორ ურევდით სილას წყალში და როგორ რთავდით ,,ტორტს" ყვავილებით.

ესეც გამოგივათ :)

ინგრედიენტები

მომზადება

გაახურეთ ღუმელი 170 გრადუსზე.

პირველ რიგში აიღეთ საშუალო ზომის ჯამი და ერთად მოათავსეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი და დარიჩნი.

მეორე ჯამში ჯერ კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ, დაუმატეთ კვერცხი და ბოლოს ფრთხილად შეურიეთ ფქვილი თავისი ინგრედიენტებით. კარგად ათქვიფეთ სანამ არ მიიღებთ ერთიან მასას.

მოათავსეთ ცომი მრგვალი ფორმის, ღრმა საცხობ ფირფიტაზე. აუცილებლად წაუსვით ცხიმი რომ ცომმა არ მიიკრას.

დაალაგეთ ზემოდან ნახევარმთვარის ფორმაზე დაჭრილი ქლიავის ნაჭრები.

45-55 წუთში ქლიავის ნამცხვარი მზად იქნება!

დაელოდეთ გაგრილებას და სურვილისამებრ მიირთვით ნაყინთან ერთად!


© FOOD4.GE ყველა უფლება დაცულია.