ყაბაყის ფენქეიქები

მარიშკა შაქარიშვილი

23 ივნ 2020 |

გიზიარებთ ჩვენი გამომწერის, მარიშკა შაქარიშვილის ყაბაყის ფენქეიქებს. ვფიქრობთ, ეს ჯანსაღი კერძი ზაფხულის მენიუს უფრო მრავალფეროვანს გახდის. თქვენც გაგვიზიარეთ თქვენი საყვარელი რეცეპტი და სიამოვნებით გავაზიარებთ ჩვენს საიტზე :)

ინგრედიენტები

სოუსისთვის:

მომზადება

ყაბაყი დახეხეთ და გააჩერეთ 5-10წთ, შემდეგ კარგად გაწურეთ, დაუმატეთ სტაფილო, ყველი, ფქვილი და კვერცხი, კარგად გადაურიეთ ერთმანეთს და დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.⁣


შეწვით ცხიმ დასხმულ ტაფაზე, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ზეითუნის ზეთიც (პ.ს. ან კანოლა სპრეი ზეთი) თუ რა თქმა უნდა ერიდებით ზედმეტ კალორიებს.

შეგიძიათ ასევე ხორბლის ფქვილი ჩაანაცვლოთ ბრინჯის ფქვილით.⁣


ჩემ მიერ დაწერილი პროპორციევით გამოდის 7-8 ცალი.⁣

© FOOD4.GE ყველა უფლება დაცულია.