ვაშლის ქრემბლი

29 აპრ 2020 |

არომატული, ფხვიერი, წვნიანი და ძალიან გემრიელი - ჩემთვის ეს არის ვაშლის ქრემბლი. არასოდეს მეზარება მისი მომზადება, არ მჭირდება დიდი დრო და რაიმე განსაკუთრებული ინგრედიენტები.

ინგრედიენტები

ვაშლის ხილ-ფაფა

ქრემბლი

მომზადება

1.პირველ რიგში ვამზადებთ ვაშლის ხილ-ფაფას. გათლილ და კუბებად დაჭრილ ვაშლს ვამატებთ დარიჩინს, ვანილს, შაქარს და ძალიან ცოტა წყალს. თავდახურულ ქვაბში გააჩერეთ საშუალო ცეცხლზე15-20 წუთი. სანამ ვაშლი ცოტა არ დარბილდება.

2. პარალელურად ვამზადებთ ქრემბლის, ჯამში ვურევთ ფქვილს, ოთახის ტემპერატურაზე დარბილებულ კარაქს, ყავისფერ შაქარს და შვრიის ფანტელს.

3. ვაშლის ხილ-ფაფა გადმოგვაქვს ცეცხლგამძლე თასზე ან თუჯის ქვაბში, ზემოდან ვაყრით ქიშმიშს, ლიმონის ცედრას, წვენს და გადაანაწილეთ მომზადებული ქრემბლი. ღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსზე და გამოაცხვეთ 30 წუთი.

© FOOD4.GE ყველა უფლება დაცულია.